Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 136 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Szczecin] El Gatto Miaukatto - Gacuś, czyli kosmita w DT
PostWysłany: Czw Mar 25, 2010 02:45 
Administrator

Dołączenie: Wto Wrz 01, 2009 18:07
Miejscowość: Szczecin
Rudolf, dziękuję Ci za pomoc w odebraniu zastrzyków od weta :love: Myślę, że Gacuś uwzględni ten uczynek w swoich planach ewentualnej zagłady Ziemi. Z tym, że nie można powiedzieć na 100%, czy uwzględni in plus czy in minus. Bądźmy jednak optymistami i uznajmy, że in plus :mrgreen:

Profil E-mail  

PostWysłany: Pią Kwi 16, 2010 16:00 
Administrator

Dzisiejszy Gacuś:

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

I na koniec - oko kosmity widzi wszystko:

Image

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Kwi 21, 2010 00:46 
Administrator

Jak wiadomo, w każdym zakoconym domu na podłodze walają się różne kocie zabawki. U nas nie wzbudzają zainteresowania, ale to dlatego, że mamy koty dorosłe. Jednak...

Gacuś odkrył w sobie dziecko :shock: Właśnie po raz pierwszy szaleje z piłeczką. Nie zważając na porę. Piłeczka jest taka z dzwoneczkami w środku, plastikowa. Z tych hałasujących. No i Gacuś filigranowy też nie jest - a skacze na piłkę z maksymalnym impetem, robi fikołki, biega po mieszkaniu i zaczaja się na piłeczkę za fotelem (nawet ją kopie z półobrotu!). Sorry, ale się popłakałam ze śmiechu :lol: :lol: :lol: Wiem, wiem, lepiej się nie śmiać z kosmity...

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw Maj 13, 2010 01:52 
Administrator

A my nadal pozostajemy pod kosmicznym wpływem Szanownego Pana Gacusia. Chciałabym poinformować, że Gacuś już w 100% prawidłowo korzysta z kuwety - już nie załatwia się poza nią. Oprócz tego stał się niemożliwym miziakiem (choć na ręce nadal nie lubi być brany, ale nikt nie jest idealny), sypia najchętniej z nami w łóżku. Chyba, że grzeje słońce - wówczas nic nie może się równać z jego osobistym kocykiem na parapecie. I co ciekawe - mimo dużego apetytu nie staje się garfieldowatą kluską. Jest nadal zgrabny, choć przyjemnie mięciutki :1luvu: I jest superinteligentny, co w sumie nie wiem, czy powinno mnie cieszyć - wszak to jednak obca inteligencja :strach: A dlaczego uważam, że jest inteligentny? Bo rozumie polecenia. Gdy zdenerwuje on Tigrę, czyli kotkę TZta, TZ mówi do Gacusia "marsz do swojego pudełka". I Gacuś robi najpierw minę odpowiednio wyrażającą, co on myśli o takim traktowaniu kota i to kosmity, ale potem idzie do swojego pudełka (czyli kartonu po monitorze, którego to kartonu koty zakazały mi wyrzucać, bo fajnie się w nim śpi).

A teraz porcja zdjęć kosmikota. Według mnie jest prześliczny, przecudny i w ogóle ach :1luvu:

Sesja słoneczno-parapetowa 25 kwietnia 2010

Image Image Image Image Image Image Image Image

I sesja łóżkowa (Gacuś w takich sesjach wypada nader ciekawie i niekiedy wręcz intrygująco) maj 2010

Image Image Image Image Image Image

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw Maj 13, 2010 21:45 
Moderator

Dołączenie: Śro Wrz 02, 2009 01:04
Ty masz zdjęcia chyba wszystkich swoich kotów, które ziewają, ja nie mogę nadążyć... :(

Fundacja Kocia Dolina, Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Zostań wolontariuszem Kociej Doliny!

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw Maj 20, 2010 17:56 
Administrator

Jak na razie mam w kolekcji "ziewów" tylko ziewy 4 kotów chyba (Ink - kilka ziewów, Tigra, Fox i Gacuś) ;)

A teraz zapraszam na mrożący krew w żyłach film SF o kosmitach pt. "I'm a mean, mean scratching machine".

Występują: Gacuś, ucho Inki

Gacuś swoją rolą oddał istotę swej kosmiczności. Dźwięk został wyłączony celowo - nie wiemy, jakie mogą być skutki narażania widzów na dźwięki i wibracje emitowane przez Gacusia podczas miziania się o kocyk. Sądzimy, że dźwięki te mogą mieć na celu zniewolenie ziemskich umysłów...

http://www.youtube.com/watch?v=TXJfN2vpKDY

Profil E-mail  

Temat postu: Re: [Szczecin] El Gatto Miaukatto - kosmita Gacuś szuka domu
PostWysłany: Nie Maj 23, 2010 00:35 
Administrator

Wiecie co? Ja wiem, że jestem panikara i w ogóle... Tak się tu nabijam z Gacka, że jest kosmitą, a dziś przypadkowo weszłam sobie na wątek kotów cukrzycowych na forum miau i trochę się zaniepokoiłam, bo wydaje mi się, że zauważyłam u Gacusia objawy, które występują przy cukrzycy: nadmierne pragnienie (chyba, bo możliwe, że przesadzam - u pozostałych zwierząt okresowo też sobie wmawiam, że więcej piją), częste oddawanie moczu (też możliwe, że przesadzam) i wzmożony apetyt i brak adekwatnego przybierania na wadze - przy czym chudnięcia na razie nie obserwuję (z tym apetytem na pewno nie przesadzam - on ciągle je).

Zastanawiam się, czy mu tylko zrobić badanie na poziom glukozy we krwi i moczu (wiadomo - mniejszy koszt), czy lepiej od razu (za jednym stresem w lecznicy) całą morfologię i biochemię plus pełne badanie moczu? Szkoda, że Gacusia nikt nie chce pod opiekę wirtualną, bo nie musiałabym się martwić, czy robić więcej badań, tylko poszłabym zrobić wszystko :( W każdym razie wydaje mi się, że cokolwiek by to nie było u Gacusia, nie wszystko jest z nim w porządku, bo zachowuje się dziwnie (nie wygląda na chorego, ale wiadomo jak to jest u kotów z tym wyglądaniem na chorego).

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Maj 23, 2010 21:19 

Dołączenie: Śro Wrz 02, 2009 11:40
Rób wszystko. W razie czego pomogę. :D

Profil E-mail  

PostWysłany: Pon Maj 24, 2010 10:33 
Administrator

Dzięki, Rudolf :) A tymczasem zapraszam na seans filmowy: "Obcy - decydujące starcie".

http://www.youtube.com/watch?v=5_cMdZXEy40

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Maj 26, 2010 01:02 
Administrator

Gacuś prosi o pomoc w sfinansowaniu badań kosmicznej krwi (to oczywiście przenośnia, bo Gacuś nigdy by nie poprosił z własnej woli i świadomie o finansowanie kłucia jego królewskich łap!)

Jeśli ktoś zechciałby wesprzeć kosmitka, podaję dane konta bankowego Fundacji, na które należy dokonywać wpłat:

Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Koniecznie z dopiskiem: Gacuś - badania

Z góry dziękujemy za wsparcie!

Image Image Image
Image Image Image

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 136 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot]